03. 11. 2014.

Euharistijsko klanjanje s Nadbiskupom u Katedrali - obavijest

Braćo i sestre u Kristu!

Proglasom oca Nadbiskupa „Ne možemo bez Krista, molitve i nedjeljne mise“ započeli smo 5. listopada 2014. Godinu euharistije u Nadbiskupiji. Uz okružnicu Nadbiskup je dostavio župnicima, redovnicima i redovnicama, katehetama i katehisticama, članovima katoličkih društava i pokreta, kao i svim vjernicima praktične poticaje za proslavu Euharistijske godine. Ovim Vas želim obavijestiti da će tijekom ove pastoralne godine u našoj Katedrali svakog Prvog petka u mjesecu biti euharistijsko klanjanje u 18 sati  koje će predvoditi otac Nadbiskup.

Molim Vas da o tome obavijestite svoje prijatelje i poznanike, te ih pozovete da se okupe i s našim Nadpastirom mole za velike nakane Crkve i Nadbiskupije. Toga dana neće biti večernje svete mise u Katedrali. Misa će se slaviti u jutarnjim satima.

Kroz ovu godinu uz molitvu i klanjanje pred Presvetim Nadbiskup će kratkim nagovorom tumačiti i neke euharistijske teme. U svojoj spomenutoj prigodnoj poruci on nas je potakao da „slavimo i častimo euharistiju onim žarom i vjerom kako su to radili sveci i blaženici“. U tom duhu naveo je riječi svetog Ivana Pavla II upućene svećenicima: “Svećenici, slavite svakog dana svetu misu onom radošću i žarom kao što ste je prvi put slavili. I zastanite rado u molitvi pred svetohranište“. (Apostolsko pismo: “Ostani s nama, Gospodine“ br. 30).

Iskoristimo ovu prigodu zajedničke molitve i razmišljanja o onomu što nas Crkva uči o otajstvu Presvete euharistije za koju kaže da je tajna nad tajnama. Neka po našem druženju s Isusom u molitvi i euharistiji raste naša kršćanska svijest i odgovornost za darove koje smo primili na krštenju.

don Igor Ikić, v.r.
Vikar za pastoral