17. 07. 2020.

Potvrđena tri scenarija za iduću školsku godinu


Na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja je objavljen Akcijski plan za provedbu nastave na daljinu za iduću školsku godinu. Kako je već najavljeno tri su scenarija nastave za iduću školsku godinu. Koji će se scenarij primjenjivati, odlučit će se ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Budući da struka još nije sigurna kakva nas epidemiološka situacija očekuje najesen, Akcijski plan predviđa tri scenarija na koja će se odvijati nastava.

Prvi je da se nastava pretežito odvija ‘uživo’ uz mogućnosti primjene nastave na daljinu za pojedine grupe učenika i studenata.

Drugi scenarij uključuje Mješoviti model nastave, a zasniva se na kombinaciji nastave ‘uživo’ i nastave na daljinu, ali tako da svi imaju elemente e-učenja.

Treća je mogućnost da se nastava pretežito provodi na daljinu, posredstvom tehnologije, uz mogućnosti vrednovanja na daljinu.

Ovisno o epidemiološkoj situaciji, novi ministar izabrat će s kojim scenarijem kreće nova školska godina. Valja napomenuti i kako se ta odluka, opet ovisno o epidemiološkoj situaciji, može mijenjati.