19. 11. 2023.

Biti tata...

Danas je Međunarodni dan muškaraca. Svim muškarcima neka je sretan njihov dan!

Evo jedne prigodne...

Tata ne rađa djecu, ali je tu da se brine za njih još dok su u majčinoj utrobi. Tata ne osjeća porođajne boli, ali je uz majku, brine se oko svega što je majci potrebno, drži je za ruku kako bi majku ohrabrio dok je tjeskobna i neispavana. Tata je tu da bdije nad majkom i djetetom u utrobi poput dobrog anđela čuvara koji brine o životu i sigurnosti svoje obitelji.

Tata je tu i da okupa, presvuče i nahrani dijete. Kad je potrebno, promijenit će i pelene i pokušati utišati plakanje. Tata ne može dojiti, ali je tu da pomogne iscrpljenoj majci, pa i da je nahrani onda kada od umora sama ne bude mogla pomaknuti ni žlicu.

Tata se ne stidi zagrliti majku i dijete i pokazati osjećaje. Uvijek nađe vremena za igru i čitanje priče za laku noć. Upravo je tata tu da bi djetetu pokazao svijet pun avantura i na zanimljiv način objasnio mnoge stvari koje mali čovjek još ne razumije.

Tata radi jednako važan i vrijedan posao kao i mama. Svaki dan daje sve od sebe da njegova voljena obitelj živi na najbolji mogući način.

Dobar tata je tata - onaj koji se trudi svim srcem voljeti svoju ženu i svoju djecu.

(Nepoznat autor)