17. 06. 2022.

Ususret biskupskom ređenju - susret vjeroučitelja, kateheta, crkvenih pokreta i zajednica u Zadarskoj nadbiskupiji

Imao sam čast nazočiti susretu crkvenih pokreta, zajednica, udruga, vjeroučitelja, kateheta i bratovština u Zadarskoj nadbiskupiji koji je održan u srijedu, 15. lipnja 2022. u crkvi sv. Šime u Zadru.

Susret je pokazao bogatstvo i različitost karizmi zauzetih vjernika laika koji svoje vrijeme i talente stavljaju na različite načine u službu Crkve i služeći drugima. Bio je duhovska slika Crkve o čijem je značenju i ulozi u duhovnom nagovoru govorio fra Bojan Rizvan, župnik župe Presvetog Srca Isusova na Voštarnici u Zadru.

Događaj je organiziran na poticaj zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića koji je uputio nagovor o ulozi biskupa, kao dio duhovne priprave za biskupsko ređenje zadarskog nadbiskupa koadjutora Milana Zgrablića koje će biti u subotu, 25. lipnja 2022. s početkom u 11 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru. 

 

Bog očituje svoju ljepotu i snagu upravo u različitosti. Zato nas Duh Sveti osposobljava da možemo ispuniti poziv koji nam Bog daruje. Bog nas poziva na različite pozive. U svećeništvo, posvećeni život, obiteljski život, zanimanje, u crkvenoj zajednici, pokretu, da osoba pokaže kako je tu spremna graditi mozaik zajedništva Crkve.