30. 11. 2020.

Tijekom Došašća - informacije iz župe Novi Bokanjac, Zadar

Dragi posjetitelji i čitatelji ovog Blog-a,

Vjerujem kako ste upoznati sa odredbama oca nadbiskupa zadarskog, o blagoslovu obitelji i drugim pastoralnim aktivnostima tijekom Došašća u Zadarskoj nadbiskupiji o kojima sam pisao, slobodan sam ovdje prenijeti kako će se one provesti u našoj župi Novi Bokanjac u praksi.

Tijekom Došašća ili Adventa, župna kateheza će se odvijati u skladu sa epidemiološkim preporukama - obavezne maskice, socijalna distanca i dezinficiranje ruku na ulazu kako župne crkve, tako i vjeronaučne dvorane. Prostora ima dovoljno i više od redovitih polaznika.

Blagoslov obitelji neće biti kao i do sada, već će se moći doći svaki dan tijekom tjedna u 17 sati, u župnu crkvu Svetog Pavla i moći će se dobiti blagoslov za obitelj, molitva koju će se prenijeti svojoj obitelji i u svom domu izmoliti, kalendar, sličice i ostali nabožni predmeti.

Također će se moći isto i ispovijediti uz poštivanje epidemioloških mjera i poreporuka, svaki dan tijekom tjedna u 17 sati u župnoj crkvi. Molim, svi moramo voditi računa da nas u crkvi odjednom ne bude više od 25 osoba i da ne čekamo zbog toga zadnji čas pred sam Badnjak i Božić na svetu ispovijed. Crkva se redovito zrači i dezinficira. Ukoliko bude potrebe za posjet ili ispovijed bolesnika, molim da se osobno javite župniku don Srećku Petrovu u gore navedeno vrijeme.

Svete Mise su redovito uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka (maskice, socijalna distanca, dezinficiranje ruku prilikom ulaska u prostor crkve i najveći broj sudionika misnog slavlja 25 osoba), nedjeljom u 8 i 11 sati, te subotom u 17 sati (liturgija i čitanja kao nedjeljom, te se smatra kao nedjeljna Misa). Tako će trajati dok se ne popravi epidemiološka situacija i budu donesene drugačije mjere i upute nadležnih službi.

Čuvajte sebe i svoje obitelji. Blagoslovljeni bili!