27. 04. 2013.

VAŽNO!!! Idemo na REFERENDUM !

Uključite se u akciju!

Vrijednost braka i obitelji sve se više narušava u našem društvu. Primjerice, u raspravi o zdravstvenom odgoju predstavnici radikalno liberalnih udruga javno su se založili za rekonstrukciju hrvatskog društva u kojem bi se vrijednost braka i obitelji relativizirala i omalovažila, a djeca i mladi odgajali protiv tih vrijednosti. U javnosti se sve glasnije čuju najave da će se u Hrvatskoj pokušati zakonski promijeniti definicija braka kako bi i homoseksualni parovi sklapali brak i posvajali djecu.

Stoga Vas pozivamo da se pridružite građanskoj inicijativi  "U ime obitelji" koja okuplja pojedince, obitelji, udruge i pokrete, i pokreće akciju prikupljanja potpisa građana kojima traži raspisivanje referenduma s ciljem definiranja braka u Ustavu RH kao zajednice muškarca i žene.

Organizator akcije: građanska inicijativa "U ime obitelji"

Referendumsko pitanje: "Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?"

Skupljanje potpisa: od 12. do 26. svibnja 2013. na više od 2000 lokacija u cijeloj Hrvatskoj.

Potreban broj potpisa: oko 400.000 potpisa u cijeloj Hrvatskoj tj. 10% od ukupnog broja birača. Da bi potpisi bili važeći treba čitko upisati ime i prezime, JMBG i potpisati se.

Zašto referendum?

Brak, kao trajna i vjerna zajednica žene i muškarca koji se vole, je idealno mjesto za rađanje i odgoj djece. Dijete treba i majku i oca. Brak je dobar i za same bračne drugove jer je u braku puno češća trajna i vjerna ljubav nego u bilo kojoj drugoj životnoj zajednici. Brak i obitelj ujedno predstavljaju preduvjet i temelj uspješnog i zdravog društva.

Referendumom bi se osnažila zakonska zaštita braka, djece i obitelji temeljene na braku, te poslala snažna poruka političarima da je većina hrvatskog naroda spremna stati u obranu temeljnih općeljudskih vrijednosti kao što su brak i obitelj.

Ova građanska inicijativa dobila je potporu svih većih vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj.

ŠTO MOŽETE UČINITI?

1. Javite se e-mailom što prije koordinatoru za Vašu županiju:

- navedite koordinatoru svoje podatke: ime i prezime, e-mail i broj mobitela

- napišite koordinatoru gdje ste spremni skupljati potpise:

          a) ispred crkve u Vašoj župi – u kojem mjestu i župi?

          b) na trgu ili ulici u Vašem mjestu – u kojem mjestu?

2. Proslijedite ovaj mail ili usmeno pozovite prijatelje i poznanike da se uključe u akciju!


Ovo je velika borba oko suštinski važnih pitanja za pojedinca, obitelj, društvo i identitet hrvatskog naroda. U vjeri da ovom akcijom zajednički možemo pozitivno utjecati na društvena kretanja i osigurati zakonska rješenja koja će promovirati i zaštititi djecu, brak i obitelj.

KOORDINATOR za našu zadarsku županiju:
Žana Bekavac                 zana.bekavac@gmail.com


(Ako bi došlo do tehničkih poteškoća u komunikaciji s Vašim koordinatorom, možete to javiti na e-mail martina_benkovic@hotmail.com.)